Att börja använda Someturva är enkelt! Allt du behöver är en aktiveringskod och din telefon. Du får en aktiveringskod när du har köpt användarrättigheter till tjänsten. Därefter loggar du in på appen så här:

Gå till https://palvelu.someturva.fi och ange ditt telefonnummer i textrutan.
Du får en verifieringskod via SMS på din telefon. Ange det i det nya textfältet.
När du loggar in första gången ber tjänsten dig att ange en aktiveringskod. Ange det i fältet.
Spara Someturva-sidan på din hemskärm så att du har Someturva-ikonen på telefonskärmen som en app: instruktioner
Nu står tjänsten till ditt förfogande! Du kan rapportera så många fall du vill. Aktiveringskoden behövs inte längre. Fortsättningsvis kommer du att kunna logga in enbart med ditt telefonnummer.

Läs även: Hur kan jag få Someturva?